sobota 25. května 2013

Domácí lučina

Suroviny:

  • 500g jogurtu (min 4% tuku)
  • 200g zakysané smetany (od 16% výš)
  • půl lžičky soli
"Náčiní":
  • sítko s malými otvory
  • látková plenka (čistá!..:D)
  • vysoký hrnec

Postup:
Jogurt se zakysanou smícháme, dochutíme solí. Na hrnec položíme sítko, které "vysteleme" plenou. Na to dáme směs z jogurtu a zakysané smetany a přikryjeme něčím, aby nám tam nenapadal "bordel".
Necháme v pokojové teplotě cca 12 - 14hodin, aby nám odkapala syrovátka. Čím déle, tím hustší konzistenci lučina bude mít.

Recept je sprostě ukraden od Lucie, ale je prostě fakt boží, takže tímto děkuji...

2 komentáře:

  1. Je to dobrá a levná lučina... Děkuji za nápad:)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý nápad jako pomazánka na chleba:)

    OdpovědětVymazat