- 500g jogurtu (min 4% tuku)
- 200g zakysané smetany (od 16% výš)
- půl lžičky soli
"Náčiní":
- sítko s malými otvory
- látková plenka (čistá!..:D)
- vysoký hrnec
Postup:
Jogurt se zakysanou smícháme, dochutíme solí. Na hrnec položíme sítko, které "vysteleme" plenou. Na to dáme směs z jogurtu a zakysané smetany a přikryjeme něčím, aby nám tam nenapadal "bordel".
Necháme v pokojové teplotě cca 12 - 14hodin, aby nám odkapala syrovátka. Čím déle, tím hustší konzistenci lučina bude mít.
Recept je sprostě ukraden od Lucie, ale je prostě fakt boží, takže tímto děkuji...
Je to dobrá a levná lučina... Děkuji za nápad:)
OdpovědětVymazatSkvělý nápad jako pomazánka na chleba:)
OdpovědětVymazat