úterý 2. července 2013

Falešná svíčková zdravěji

Omáčka
Suroviny:
  • cibule
  • olivový olej
  • cca 100 g celeru
  • menší mrkev
  • petržel
  • smetana na vaření
  • sůl, pepř
Postup:
Na olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a zalijeme vařicí vodou, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí. Poté rozmixujeme tyčovým mixerem a přidáme 200 ml smetany na vaření.
Celozrnné knedlíky:
Suroviny:
  • 1 a půl cereální kaiserky
  • cca 80 g špaldové mouky
  • 150 ml mléka
  • 2 vejce
  • sůl
  • jedlá soda a sušené droždí (obojí půl balíčku)
Postup:
Pečivo nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme ho vsáknout. Poté přidáme dva žloutky (z bílků ušleháme sníh), sůl, droždí, sodu a mouku a promícháme. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků a pořádně promícháme a vypracujeme těsto - mě vyšlo poměrně řídké, tudíž jsem těsto rozdělila do hrnečků, vytřených olivovým olejem. Hrnečky s těstem dáme do velkého hrnce a zalijeme převařenou vodou, zhruba do poloviny výšky hrnečků. Vaříme cca 20 - 25 minut.
Maso:
Suroviny:

  • pro 3 osoby cca 400 - 500 g vepřového, popř. hovězího masa
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme a dáme do pekáčku, kam jsme před tím nalili cca 50 - 100 ml oleje. Pečeme na 200°C do měkka.





Žádné komentáře:

Okomentovat