čtvrtek 20. června 2013

Lívance s jahodovou omáčkou

Suroviny:

  • Lívance:
    • 7 lžic hladké mouky
    • olivový olej
    • mléko dle potřeby
    • třtinový cukr
    • vejce
  • Jahodová omáčka:
    • miska jahod
    • polovina vaničky polotučného tvarohu
    • cukr dle chuti
    • plátek másla

Postup:
Nejprve si připravíme lívance - všechny suroviny (až na olej) smícháme a dohladka vyšleháme. Poté pečeme na pánvi potřené olejem dozlatova (z těsta mi vyšlo 12 lívanců). Druhým, neméně zásadním krokem, je příprava jahodové omáčky - na pánvičce si rozpustíme máslo a jahody na něm "opečeme" a necháme je tak do té doby, než změknou a částečně se rozpustí. Poté si je přendáme do hlubokého talíře a rozmačkáme je vidličkou. Vrátíme zpět na pánvičku, přidáme k nim tvaroh a cukr a vše dobře promícháme. Lívance polijeme omáčkou a ozdobíme dle vlastního gusta - já využila plátky mandlí.





Žádné komentáře:

Okomentovat