- Lívance:
- 7 lžic hladké mouky
- olivový olej
- mléko dle potřeby
- třtinový cukr
- vejce
- Jahodová omáčka:
- miska jahod
- polovina vaničky polotučného tvarohu
- cukr dle chuti
- plátek másla
Postup:
Nejprve si připravíme lívance - všechny suroviny (až na olej) smícháme a dohladka vyšleháme. Poté pečeme na pánvi potřené olejem dozlatova (z těsta mi vyšlo 12 lívanců). Druhým, neméně zásadním krokem, je příprava jahodové omáčky - na pánvičce si rozpustíme máslo a jahody na něm "opečeme" a necháme je tak do té doby, než změknou a částečně se rozpustí. Poté si je přendáme do hlubokého talíře a rozmačkáme je vidličkou. Vrátíme zpět na pánvičku, přidáme k nim tvaroh a cukr a vše dobře promícháme. Lívance polijeme omáčkou a ozdobíme dle vlastního gusta - já využila plátky mandlí.
Žádné komentáře:
Okomentovat