- 1/2 hlávky červeného zelí
- cca 100 g bílých a červených fazolí v suchém stavu
- mrkev nastrouhaná na hrubo
- 2 rajčata
- menší cuketa
- bujon
- 5 lžic olivového oleje
- sýr podobný parmezánu (já použila Gran Moravia) dle potřeby a chuti
- cibule
- sůl
Postup:
Nejprve si v hrnci do měkka uvaříme fazole - v osolené vodě. Poté si ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm nakrájenou cibulku. Přidáme pokrájené zelí a chvilku necháme opéct. Poté zalijeme vařicí vodou a přidáme bujon (já použila slepičí) a po chvíli k zelí přidáme i nakrájenou cuketu a nastrouhanou mrkev. Nakonec přidáme uvařené fazole a nakrájená rajčata a na talíři posypeme polévku nastrouhaným sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat