úterý 4. června 2013

Hustá polévka s "parmezánem"

Suroviny:

  • 1/2 hlávky červeného zelí
  • cca 100 g bílých a červených fazolí v suchém stavu
  • mrkev nastrouhaná na hrubo
  • 2 rajčata
  • menší cuketa
  • bujon
  • 5 lžic olivového oleje
  • sýr podobný parmezánu (já použila Gran Moravia) dle potřeby a chuti
  • cibule
  • sůl

Postup:
Nejprve si v hrnci do měkka uvaříme fazole - v osolené vodě. Poté si ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm nakrájenou cibulku. Přidáme pokrájené zelí a chvilku necháme opéct. Poté zalijeme vařicí vodou a přidáme bujon (já použila slepičí) a po chvíli k zelí přidáme i nakrájenou cuketu a nastrouhanou mrkev. Nakonec přidáme uvařené fazole a nakrájená rajčata a na talíři posypeme polévku nastrouhaným sýrem.


Žádné komentáře:

Okomentovat