- Suroviny:
- plechovka červených fazolí
- plechovka krájených rajčat
- lžíce chilli
- lžíce mleté červené papriky
- červená paprika
- tři lžíce oleje
- cibule
- dva stroužky česneku
- bujon
- cca 300 g mletého masa (já použila vepřové)
- kostička hořké čokolády
- Postup: Nejprve si v hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm na jemno nakrájenou cibulku a česnek. Poté přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a chvilku opražíme. Přidáme mleté maso, mletou červenou papriku a chilli a necháme orestovat. Jakmile maso dostane správnou barvu, přidáme krájená rajčata (i s tím protlakem) a bujon a necháme 20 minut vařit. Poté přidáme zcezené fazole a necháme dalších 10 minut vařit. Nakonec ve směsi necháme rozpustit kostičku hořké čokolády. Nakonec podl chuti dosolíme a můžeme přidat i pepř. Podáváme s opečeným toustem, chlebem, nebo tortillami.
Tortilly:
- Suroviny:
- 250 g mouky (já použila 150 g polohrubé mouky a 100 g špaldové mouky)
- 150 ml vody
- lžička soli
- 4 lžíce oleje
- dvě lžičky prášku do pečiva
- Postup: Vše smícháme, vypracujeme těsto tak, aby se nelepilo a necháme na půl hodinky odpočinout. Poté jej rozdělíme na malé kuličky cca 8 - 10, které vyválíme na tenoučké pláty a opečeme je z každé strany cca na 1 minutu na pánvi potřené olivovým olejem.
ajajaj, mňam!:)
OdpovědětVymazat