čtvrtek 13. června 2013

Chilli con carne s domácími tortillami

Chilli con carne:
  • Suroviny:
    • plechovka červených fazolí
    • plechovka krájených rajčat
    • lžíce chilli
    • lžíce mleté červené papriky 
    • červená paprika 
    • tři lžíce oleje
    • cibule
    • dva stroužky česneku
    • bujon
    • cca 300 g mletého masa (já použila vepřové)
    • kostička hořké čokolády
  • Postup: Nejprve si v hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm na jemno nakrájenou cibulku a česnek. Poté přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a chvilku opražíme. Přidáme mleté maso, mletou červenou papriku a chilli a necháme orestovat. Jakmile maso dostane správnou barvu, přidáme krájená rajčata (i s tím protlakem) a bujon a necháme 20 minut vařit. Poté přidáme zcezené fazole a necháme dalších 10 minut vařit. Nakonec ve směsi necháme rozpustit kostičku hořké čokolády. Nakonec podl chuti dosolíme a můžeme přidat i pepř. Podáváme s opečeným toustem, chlebem, nebo tortillami. 












Tortilly:
  • Suroviny:
    • 250 g mouky (já použila 150 g polohrubé mouky a 100 g špaldové mouky)
    • 150 ml vody
    • lžička soli
    • 4 lžíce oleje
    • dvě lžičky prášku do pečiva
  • Postup: Vše smícháme, vypracujeme těsto tak, aby se nelepilo a necháme na půl hodinky odpočinout. Poté jej rozdělíme na malé kuličky cca 8 - 10, které vyválíme na tenoučké pláty a opečeme je z každé strany cca na 1 minutu na pánvi potřené olivovým olejem. 



1 komentář: