pondělí 26. května 2014

Zapečené pohankové palačinky se špenátovou náplní

Suroviny:

  • Těsto na palačinky
    • pohanková mouka (nebo jakákoliv jiná mouka, 15 polévkových zarovnaných lžic)
    • 150 ml polotučného mléka
    • 2 vejce
    • malá lžička soli
  • Náplň
    • 3 kostičky kiri sýra
    • 2 polévkové lžíce lučiny
    • mražený špenát
    • šunka
  • Dokončení:
    • eidam
    • mléko
    • vejce
Postup:
Nejprve si připravíme palačinky. Všechny suroviny na palačinky smícháme v míse a rozšleháme elektrickým šlehačem. Opékáme na pánvi lehce potřené olivovým olejem. Z těsta mi vyšlo 6 menších palačinek. 
Poté si připravíme špenátovou náplň. Špenát rozmrazíme a vycedíme z něj přebytečnou vodu. Společně s kiri a lučinou ho dáme do nádoby, kde suroviny rozmixujeme ponorným mixerem. 
Na každou palačinku položíme plátek šunky, dáme vrchovatou lžíci směsi, kterou rovnoměrně rozetřeme a palačinku zabalíme. Já palačinky půlila, aby se mi nějak inteligentně vešly do zapékací nádoby. 
Nakonec palačinky posypeme nastrouhaným eidamem a zalijeme vejcem, které jsme rozšlehali v trošce mléka. 
Pečeme na 200°C až do zhnědnutí (cca 20 minut).



mam tady nějaký divný světlo, ale pro představu snad stačí :)

Žádné komentáře:

Okomentovat